Assalamua'laikum..

Proposal Presentation. Wish me luck guys!

Assalamua'laikum. 

Entry pendek sebelum peristiwa esok. Proposal Presentation. Ya ALLAH. Sangat-sangat gementar. Tak tahu kenapa hati ni asyik dup dap dup dap je. Risau. Takut. Payah betul kalau ada darah gemuruh ni kan. Hadoi. Preparation semua dah lengkap. Tinggal esok nak present sahaja. Apa yang ditakutkan? Dah tentulah sesi Question and Answer. Takut kalau tak dapat jawab soalan yang panel tanya nanti. Sudah la tu kena speaking English pulak. Macam mana tu? English berterabur.







Apa yang saya buat bila hati tiba dup dap dup dap? Banyakkan berzikir. Ulang banyak-banyak kali. Lepas tu saya amalkan baca surah Al - Asy Syarh. Surah yang bermula dengan ayat "Alamnasyhrah" tu. Alhamdulillah. Baru beberapa kali baca surah tu, hati makin lapang sikit. Kurang debar. Syukur ya ALLAH. Cuma satu permintaanku ya ALLAH. Permudahkanlah segala urusanku untuk hari esok. Dan lancarkanlah tutur kataku ya ALLAH. 




























"Ya ALLAH, permudahkanlah segala urusan ku esok hari. Kurangkanlah debar di dada ku ya ALLAH. Dan lancarkanlah pertuturan ku ya ALLAH. Semoga mereka faham apa yang ingin ku sampaikan. Permudahkanlah segalanya ya ALLAH". 

7 comments:

  1. jgn dipirkan sgt..
    dok pk tu ler yg wat dup dap
    just present
    tunggu hasil present kamu:)

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. gud luck, InsyaAllah dapat buat yg terbaik k :D

    ReplyDelete
  4. @shark
    insyaALLAH, akan buat yang terbaik.. :)

    ReplyDelete